BiH
0

Snijeg otežava saobraćaj na zapadu BiH

FENA
Ilustracija (Foto: Sarajevo-x.com)
Ilustracija (Foto: Sarajevo-x.com)
Snijeg i dalje pada i otežava odvijanje saobraćaja u zapadnim krajevima naše zemlje, ali za sada nema vanrednih ograničenja i dužih zastoja.

Zbog ugaženog snijega i jakog vjetra, otežano je odvijanje saobraćaja i na putnim pravcima: Tomislavgrad-Posušje, Kupres-Livno, Šuica-Tomislavgrad, Glamoč-Mlinište i Drvar-Bosansko Grahovo. Korištenje lanaca za snijeg preporučuje se na širem području Romanije, kao i na putnom pravcu Koprivnica- Kupres. Mjestimično, poledice ima i na ostalim putnim pravcima preko planinskih prijevoja, na prilazima tunelima i preko mostova. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrećemo pažnju na odrone kamenja na kolovoz.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

I dalje je, zbog poplava, obustavljen saobraćaj na putnim pravcima Hutovo-Ravno i Ravno-Ljubinje.

Do povremenih kraćih zastoja u odvijanju saobraćaja tokom dana, zbog deminiranja terena, dolazi na putnom pravcu M-17.3 Buna-Stolac (na lokalitetu Tomi Njive ).

Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, za saobraćaj teretnih vozila sa prikolicom i šlepere zatvoren je granični prijelaz Izačić. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja pri prelasku granice, saopćeno je iz BiHAMK-a.