Vozite oprezno!
8

Snijeg "iznenadio" u februaru, otežano odvijanje saobraćaja širom BiH

M. N.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Zbog snijega koji od sinoć pada u većem dijelu BiH saobraćaj se na većini cesta odvija otežano i usporeno, a vozačima se savjetuje oprez.

Kako je saopćeno iz BIHAMK-a, ugaženog snijega na cestama ovog jutra ima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne.

Posebno oprezna vožnja se savjetuje na putnim pravcima Srednje - Olovo - Kladanj, Sarajevo - Konjic, Mokro - Podromanija, Trnovo - Foča, Bugojno - Kupres - Livno, Bugojno - Novi Travnik, Livno - Glamoč - Mrkonjić Grad i Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje. Vozači se upozoravaju i na učestale odrone zemlje i kamenja.

Na magistralnom putu Mokro - Podromanija obustavljen je saobraćaj za teretna vozila s prikolicom i šlepere.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj na GP Izačić ne mogu saobraćati teretna vozila preko 7,5 tona. Na ostalim graničnim prijelazima saobraćaj se odvija bez zadržavanja.

Snijeg u BiH pada od sinoć, a prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, snježne padavine zadržat će se i tokom dana u većem dijelu Bosne, osim u Krajini, dok će na jugu biti kiša.

U narednim danima širom BiH očekuje se kiša, dok će na planinama eventualno biti snijega. U ranim jutarnjim satima petka očekuju se olujni udari vjetra. Jutarnje temperature će biti nešto niže u narednim danima, dok će od nedjelje početi rasti.