BiH
800

Snijeg izazvao haos na cestama Hrvatske, noćas će se zabijeliti i veći dio BiH

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Snijeg je tokom današnjeg dana pao u većem dijelu Hrvatske i izazvao brojne probleme na cestama na kojima je saobraćaj otežan ili potpuno obustavljen. Također, zabijelio se i krajnji sjeverozapad Bosne, a u toku noći se očekuje da snijeg počne padati u cijeloj BiH.

Klizave ceste, ali i nespremnost vozača na zimske uvjete u petak su uzrokovale brojne saobraćajne nezgode u Hrvatskoj, a pojedine ceste su zatvorene za promet.

Na zagrebačkom Sljemenu stotinjak učenika jedne osnovne škole ostalo je odsječeno zbog snijega koji je zatrpao sljemensku cestu, javlja Dnevnik.hr.

Oni su se danas trebali vratiti iz škole u prirodi, no cesta zbog prevelikog snijega nije prometna.

I u našoj zemlji se u noći s petka na subotu očekuje snijeg. Prve pahulje već su se zavijorile iznad Bihaća, Sanskog Mosta i Banje Luke, a prema prognozama meteorologa u subotu će snijeg padati u većem dijelu Bosne, dok će u Hercegovini biti kišovito.

Temperature će se osjetno spustiti pa će u nedjelju u našoj zemlji biti dosta hladnije. Slično vrijeme obilježit će i početak naredne sedmice, no meteorolozi napominju da neće biti padavina.