Snijeg i mrak otežavaju rad: Počeo uviđaj u mjestu Košćan, stigla i pogrebna kola

D. Be./Klix.ba
12.2.2019. u 19:32
172
63
Snijeg i mrak otežavaju rad: Počeo uviđaj u mjestu Košćan, stigla i pogrebna kola
172
Na mjesto gdje je danas likvidiran višestruki ubica i osam dana najtraženiji bjegunac u BiH Edin Gačić stigla je ekipa koja će izvršiti uviđaj i dežurni tužilac, javljaju reporteri Klix.ba.
Pored brojnih medijskih ekipa i pripadnika policije oko 19 sati su prošla i pogrebna kola koja će prevesti tijelo Edina Gačića.

Jake policijske snage i dalje su prisutne na cijelom području, a niske temperature, snijeg i mrak otežavaju svima na terenu.

Foto: H. M./Klix.ba Foto: H. M./Klix.ba


Gačić je danas lociran u mjestu Košćan na području Hadžića, a nakon razmjene vatre s policijom je ubijen. U pucnjavi je lakše ranjen pripadnik MUP-a KS.

Mještani okolnih sela za Klix.ba su kazali da im je informacija da je Gačić pronađen donijela mnogo radosti jer prethodnih dana su živjeli u strahu.

Foto: H. M./Klix.ba Foto: H. M./Klix.ba


Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministar MUP-a KS Admir Katica i policijski komesar MUP-a KS Mevludin Halilović kazali su da je ovo bila jedna od najvećih potraga ikada u BiH koja je uspješno realizirana te da su u njoj učestvovalo više od 1.200 policijskih službenika, kako iz MUP-a KS, tako i iz drugih kantonalnih policija, te pripadnici Federalne uprave policije i Obavještajno-sigurnosne agencije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (63)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: