{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Snijeg i jak vjetar zameli puteve u Orahovicama kod Goražda

Piše: E. A./Klix.ba
11.2.2019. u 20:49
149
26
Snijeg i jak vjetar zameli puteve u Orahovicama kod Goražda
149
Snijeg i jak vjetar zameli puteve u Orahovicama kod Goražda
Screenshot
Snijeg praćen jakim vjetrom donio je probleme i stanovnicima Orahovica kod Goražda koji su u popodnevnim satima ostali bez električne energije. U najudaljenijoj goraždanskoj mjesnoj zajednici najviše problema imaju sa putevima.
"Popodne je bilo jako nevrijeme, za samo pola sata palo je 15 centimetara snijega, ostali smo bez struje, ali je u međuvremenu 'došla'. Iako manje pada, sada je već 20 cm. Problem je jak vjetar i situacija sa putevima. Ujutro ćemo angažovati mašine da pročiste putne komunikacije, pratićemo do jutra kakva će biti situacija, nadamo se dobrom", kaže Mutapčić.

U Orahovicama koje su na 37 kilometara od Goražda, živi više od 270 stanovnika, koji su navikli na oštre zime i puno snijega.

"Za sada sve držimo pod kontrolom. Na ovim prostorima zime su jake i hladne i veliki snjegovi, a stanovnici su navikli na ovakve hladnoće, samo da su nam prohodni putevi. Gradska uprava sve čini da očisti puteve i oni su prohodni 24 sata. Međutim, imamo problema sa uvezivanjem sela sa glavnim putem, ali pobrinućemo se i za to", ističe Adem Mutapčić, predsjednik MZ Orahovice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: