Behmen o sinoćnjem ubistvu
0

'Smrt Amara Mistrića je poraz Sarajeva'

Sarajevo-x.com
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen najoštrije osuđuje svirepo ubistvo 23-godišnjeg Amara Mistrića koje se desilo sinoć oko ponoći u Sarajevu u ugostiteljskom objektu “Ochorios” u ulici Džemala Bijedića i ovim putem želi uputiti sućut familiji ubijenog mladića.

Gradonačenik Behmen vjeruje da je ovo još jedno ubistvo počinjeno iz obijesti, kojim je napadnut osjećaj sigurnosti građana Sarajeva. Familija Mistrić sinoć je izgubila sina, a građani Sarajeva ostali su siromašniji za još jednog vrijednog mladog čovjeka. Krivična odgovornost za njegovu smrt leži na ubicama, dok je moralna zajednička i dijelimo je svi i njegova smrt je zajednički poraz.

Gradonačelnik Behmen je uvjeren da će policija Kantona Sarajevo u najkraćem mogućem roku uhapsiti počinitelje i očekuje da pravosuđe u brzom i poštenom suđenju izrekne adekvatne kazne počiniteljima, saopćeno je Gradske uprave.

Gradonačelnik Behmen poziva nadležne vlasti da pooštre kazne za nelegalno držanje oružja, kakvo je sudeći prema informacijama koje su na raspolaganju javnosti korišteno u sinošnjem ubistvu.