Trodnevna proslava
73

Smještajni kapaciteti u Sarajevu uoči dočeka Nove godine gotovo popunjeni

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Smještani kapaciteti u Sarajevu uoči dočeka Nove godine gotovo su popunjeni. Iako je ostalo još šest dana do proslave 2019. godine, to se ne može reći za broj slobnodnih kreveta u glavnom gradu naše zemlje.

Prema podacima stranice Booking.com koja nudi uslugu online rezervacije smještaja, za vrijeme Nove godine smještajni kapaciteti u Sarajevu popunjeni su 86 posto.

Veliki broj hotela i motela već je popunjen, dok ih većina imaju slobodne po jednu ili dvije sobe.

Najjeftiniji smještaj u ponudi su sobe s jednim krevetom, udaljene nekoliko kilometara od centra grada, koje koštaju između 50 i 60 KM.

Situacija na Bookingu mijenja se svake minute s obzirom na to da sve više turista traži svoje mjesto u Sarajevu tokom novogodišnje groznice.

Foto: Screenshot Booking.com
Foto: Screenshot Booking.com

Glavni grad BiH će i ove godine imati imati trodnevnu proslavu Nove godine te će građani i gosti grada imati priliku uživati u mnoštvu koncerata i zabavnih sadržaja. Najveći spektakl očekuje se 31. decembra kada će Sarajevo u 2019. godinu uvesti Hari Mata Hari.

Noć uoči dočeka Nove godine, 30. decembra, Omladinski orkestar MuzikArt će ispred sarajevske katedrale izvesti najpoznatije klasične kompozicije i splet evergreen pjesama. Prve večeri 2019. godine ispred Vječne vatre će nastupati Branko Đurić Đuro sa kultnim pop-rock bendom Bombaj štampa.