{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Smijenjen Nadzorni odbor Razvojne banke Federacije BiH

23.9.2015. u 17:15
11
58
Smijenjen Nadzorni odbor Razvojne banke Federacije BiH
11
Smijenjen Nadzorni odbor Razvojne banke Federacije BiH
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vlada Federacije BiH smijenila je Nadzorni odbor Razvojne banke Federacije BiH na čijem čelu se nalazio Aid Berbić.
Kako saznaje Klix.ba Vlada Federacije BiH u svojstvu Skupštine Banke smijenila je Nadzorni odbor Razvojne banke Federacije BiH koji je djelovao u sastavu Aida Berbića, koji se nalazio na poziciji predsjednik Nadzornog odbora, te članova Ružice Ćurković, Ivice Musića, Semira Fejzića, Amira Karalića, Ivica Knezović i Sejfe Ušanovića.

Za Klix.ba je potvrđeno u novom sazivu Nadzornog odbora Razvojne banke Federacije BiH za sada bi se trebali naći bivši premijer Vlade Federacije BiH Mustafa Mujezinović, bivši direktor Razvojne banke FBiH Asim Omanić, ratni komandant Amir Avdić, te bivši zamjenik ministra finansija i trezora BiH Fuad Kasumović.

Podsjećamo, Skupštinu Banke čini Vlada Federacije, a premijer Federacije je "ex officio" predsjednik Skupštine. Skupština odlučuje o pitanjima određenim Zakonom i Statutom Banke.

Nadzorni odbor, uključujući predsjednika, ima sedam članova. Članove Nadzornog odbora imenuje i razrješava Skupština na prijedlog Federalnog ministarstva financija sukladno zakonu. Predsjednik i članovi Nadzornoga odbora imenuju se istovremeno, na razdoblje od pet godina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: