|

Smijenjen Enver Zornić, novi direktor sarajevskih Toplana je Berin Alagić

Smijenjen Enver Zornić, novi direktor sarajevskih Toplana je Berin Alagić
234
D. Be.
18.10.2019. u 18:25
74
komentara
234

dijeljenja
Smijenjen Enver Zornić, novi direktor sarajevskih Toplana je Berin Alagić Berin Alagić, novi direktor KJKP Toplane
Berin Alagić, bivši izvršni direktor prodaje Bosnalijeka i uposlenik još nekoliko kompanija, zamjenit će Envera Zornića na mjestu direktora sarajevskih Toplana, saznaje Klix.ba. Zornić je smijenjen na današnjoj sjednici Nadzornog odbora.
Alagić je radio u Sberbanci, ASA Banci, Bosnalijeku i još nekoliko kompanija, a posljednji angažman imao je u IT kompaniji Symphony na mjestu izvršnog direktora za operacije. On stiže na ovu funkciju kao član SDP-a.

Nadzorni odbor KJKP Toplane na današnjoj sjednici je izglasao smjenu Envera Zornića sa direktorske funkcije nakon skandala koji je procurio u javnost prije manje od mjesec dana.

Kao što je već poznato Zornić je osuđen jer je tokom rata, kako je navedeno u presudi, naredio ubistva Jagode Janković i Sretena Ninkovića, čija su tijela potom spaljena. On je pravosnažno osuđen na deset godina zatvora. Jedinica kojom je komandovao navodno je ubila i Josipa Gogala, člana sarajevskog HDZ-a.Nakon tih saznanja zasjedao je vrh SDP-a na čiji prijedlog je Zornić imenovan na funkciju u Toplanama. On je ubrzo poslije toga isključen iz partije, a sve vrijeme je negirao da je učestvovao u bilo kakvim ubistvima tvrdeći da se radi o montiranim procesima, kako u ratu tako i danas te naglasio da ga je nakon presude pomilovao tadašnji predsjednik RBiH Alija Izetbegović.

Nakon toga inspektori su utvrdili nezakonitosti u radu direktora Envera Zornića koje su evidentirane u rješenjima Kantonalne uprave za inspekcijske poslove od 31.7.2019. i 20.8.2019. godine.

Zornić je poručio kako uprkos prijetnjama i ucjenama niko neće zaustaviti započete promjene i razotkrivanje kriminala u KJKP Toplane Sarajevo.
Prijavi grešku


Komentari (74)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...