Kadrovski potezi
56

Smijenjen Đenan Salčin, novi direktor Agencije za javne nabavke BiH je Muamer Bandić

S. H.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Vijeće ministara BiH je na današnjoj sjednici razriješilo Dženana Salčina dužnosti direktora Agencije za javne nabavke BiH i za v. d. direktora imenovalo Muamera Bandića, a na period od tri mjeseca.
Prethodno je Vijeće ministara BiH upoznato s Mišljenjem Agencije za državnu

službu BiH, koja je provela javni konkurs za direktora Agencije za javne nabavke BiH, te jednoglasno odbacilo prijedlog da se za direktora ove agencije imenuje Kenan Vehabović.

Podsjetimo, na prethodnom konkursu za najboljeg kandidata ocijenjen je bio Kenan Vehabović. I Salčin, a i Vehabović su bili kadrovi SBB-a, ali očito da je nakon izlaska SBB-a iz državne vlasti došlo i do primjena u nekim kadorvskim rješenjima i dogovorima koji su ranije uspostavljeni.

Vijeće ministara BiH naložio je Agenciji za državnu službu BiH da raspiše novi konkurs za direktora Agencije za javne nabavke BiH.

Također Vijeće ministara BiH razriješilo je Muamera Bandića dosadašnje dužnosti direktora Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Vijeće ministara BiH imenovalo je Džemila Hajrića za direktora i Slobodana Dojčinovića za zamjenika direktora Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, kao prvorangirane kandidate nakon okončane procedure javnog konkursa koji je provela Agencija za državnu službu.