BiH
0

Smijenjen direktor Kliničkog centra Banja Luka

FENA
Klinički centar Banja Luka
Klinički centar Banja Luka
Vlada RS-a smijenila je danas direktora Kliničkog centra Banja Luka dr. Duška Račića i za vršioca dužnosti imenovala dr. Mirka Stanetića.

Stanetić ponovo dolazi na direktorsku poziciju najveće zdravstvene ustanove u RS, s koje je smijenjen 30.decembra 2011.godine.

Upravni odbor Kliničkog centra tada je, u obrazloženju inicijative za smjenu Stanetića, naveo da ta zdravstvena ustanova ima negativan trend poslovnih rezultata, a zamjereno mu je i odsustvo adekvatnih mjera za prevazilaženje takvog stanja.

Ministar zdravlja RS-a Dragan Bogdanić danas je na vanrednoj pres-konferenciji kao razloge za smjenu Duška Račića naveo nesaradnju s komisijom koju je imenovala Vlada za koordinaciju između resornog ministarstva i Kliničkog centra Banja Luka radi unapređenja poslovanja i kvaliteta rada ove zdravstvene ustanove.

Jedan od razloga za smjenu Račića naveo je i dugu proceduru provođenja javne nabavke za radove Južnog krila centralnog medicinskog bloka, čime se, tvrdi, stvaraju ogromne štete kako pacijentima tako i Vladi RS-a, s obzirom na to da finansiranje iz projekta „Koreja 3“ neće biti blagovremeno završeno.

"Račić je poslije radnog vremena radio u Kliničkom centru i u „Intermediku“ , a nije poštovao ni odluku Vlade RS-a o visini plaća direktora", naveo je resorni ministar neke od razloga za smjenu direktora Kliničkog centra Banja Luka.

Rekao je da je za svog savjetnika za Klinički centar Banja Luka imenovao dr. Gorana Talića, koji je direktor Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr. Miroslav Zotović" u Banjoj Luci.