{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Smijenjen direktor Geodetske uprave RS Tihomir Gligorić

F
30.4.2013. u 14:59
0
0
Smijenjen direktor Geodetske uprave RS Tihomir Gligorić
0
Smijenjen direktor Geodetske uprave RS Tihomir Gligorić
Vlada Republike Srpske (RS) razriješila je danas dužnosti direktora Uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove RS-a Tihomira Gligorića.
Na sjednici u Banjoj Luci entitetska vlada je prihvatila Gligorićev stavljeni mandat na raspolaganje, što je uradio još 19. marta 2013. godine, kao i svi direktori javnih preduzeća u RS, i razriješila ga dužnosti direktora.

Za vršioca dužnosti direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove RS Vlada je imenovala dosadašnjeg direktora Garantnog fonda RS Mladena Kovačevića.

Zanimljivo je da je Gligorić jučer smijenio Aleksandra Deurića s mjesta vršioca dužnosti šefa Područne jedinice Banja Luka u Upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS-a, jer je, kako se tvrdi, u više navrata Gligoriću davao selektivne i nepotpune informacije o pojedinim predmetima, a posebno u vezi sa slučajem "Autoprevoz".

Iz Uprave su naveli da je takvim svojim postupcima u rukovođenju Područnom jedinicom Banja Luka dezinformisao direktora Uprave.

Tvrdili su da je ovakvim selektivnim prikazivanjem činjenica javnost u RS, koja je pratila pisanje štampanih i elektronskih medija, dovedena u zabludu u vezi s podacima oko spornog zemljišta.

Preduzeće "Autoprevoz“ i Grad Banja Luka vode spor o zemljištu u centru tog grada, na "Staroj stanici“, gdje je i zgrada Muzeja savremene umjetnosti, kao i parking prostor, a javnost su zasule suprostavljene informacije o vlasništvu, ali i posjedovanju pravno valjanih dokumenata pri čemu je prozivana i Geodetska uprava RS-a.

Vlada RS-a je danas na sjednici u Banjoj Lucu zatražila od Nadzornog odbora da rezriješi Radovana Samardžiju dužnosti v.d direktora Javnog preduzeća Robne rezerve RS-a i preporučila da za v.d. direktora imenuje Dragana Vučkovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: