PDP
0

'Smijenite naše kadrove ili će podnijeti ostavke'

FENA
Koalicija SNSD-a i PDP-a od danas i zvanično ne postoji, a PDP se povlači u opoziciju na entitetskom i državnom nivou i od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Nikole Špirića i premijera RS-a Milorada Dodika očekuju da smijene kadrove ove partije.

Ukoliko do smjene ne dođe tokom sedam dana, najavili su nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Izvršnog odbora PDP-a, sami će podnijeti ostavke.

Radi podsjećanja, na osnovu stranačke pripadnosti u Vladi RS-a je kadar PDP-a Boško Tomić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS-a, a u Vijeću ministara iz te stranke su dvojica zamjenika Igor Crnadak i Veselin Poljašević.

Potpredsjednik PDP-a Slobodan Nagradić je kazao novinarima da će i lider PDP-a Mladen Ivanić, koji se nalazi na funkciji potpredsjednika Doma naroda u Parlamentarnoj skupštini BiH, na prvoj narednoj sjednici tog tijela podnijeti ostavku.

Stav PDP-a je da njihovi kadrovi, koji su konkursom izabrani na javne funkcije, ostaju na svojim mjestima, iako, smatra Nagradić, nije isključeno "da će i prema njima SNSD preduzeti neke mjere".

Potpredsjednik PDP-a Slobodan Nagradić je kazao novinarima da je PDP poruku SNSD-a da može i bez njih imati vlast "primio k znanju", a bit će konstruktivna opozicija i štitit će interese građana RS-a.