{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Smanjiti primanja svim federalnim zastupnicima'

F
10.4.2009. u 13:49
0
8
'Smanjiti primanja svim federalnim zastupnicima'
0
'Smanjiti primanja svim federalnim zastupnicima'
Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Jasmin Duvnjak izjavio je danas u razgovoru za Fenu da je razočaran cjelokupnim odnosom izvršne i zakonodavne vlasti Federacije BiH prema njegovoj inicijativi za smanjenje primanja federalnih zvaničnika.
Duvnjak, zastupnik SDA iz Zenice, rekao je da je očekivao od kolega parlamentaraca koji su po svom znanju i iskustvu ispred njega da mu pomognu da njegovu incijativu, čak i ako je imala određene tehničke propuste, poprave i pomognu da dobije podršku na sjednici Predstavničkog doma. Također se ne slaže sa stavom Vlade FBiH da on kao zastupnik nema pravo predložiti izmjene bilo kojeg zakona.

- Oni koji nisu suštinski za ovaj prijedlog, hvataju se za formalna pitanja, kazao je on, komentirajući stav Zakonodavno-pravne komisije i svih kolega koji su svojim primjedbama na formalne stvari faktički uskratili podršku inicijativi.

Međutim, najavio je da će se potruditi da ova inicijativa ne propadne nakon negativnih mišljenja Zakonodavno-pravne komisije Parlamenta FBiH i Vlade FBiH.

- Potrudit ću se da uskoro, uvažavajući sve primjedbe formalne prirode, predložim novi zakon čije će odredbe značiti redukciju materijalnih prava i smanjenje ukupnih primanja parlamentaraca, rekao je Duvnjak.

Jedino u slučaju da se u međuvremenu nekom drugom odlukom ili mjerom smanje visokoga primanja, Duvnjak je spreman povući svoj prijedlolg iz procedure.

- Suština moje inicijative je da pokažemo spremnost da mi kao predstavnici naroda dijelimo njegovu sudbinu u vrijeme ekonomske krize, rekao je Feni federalni zastupnik Jasmin Duvnjak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: