{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Smajo i Radivoj našli torbicu punu novca i vratili je vlasniku

S
18.9.2013. u 08:50
4
76
Smajo i Radivoj našli torbicu punu novca i vratili je vlasniku
4
Smajo i Radivoj našli torbicu punu novca i vratili je vlasniku
Smajo Kolarić i Radivoj Lalović iz Srpca našli su torbicu u kojoj je bila velika suma novca i vratili je vlasniku Radoslavu Radaku, ali su odbili od njega primiti ponuđenu nagradu.
Među stanovnicima opštine Srbac veoma pozitivno je ocijenjen gest Smaje i Radivoja, koji su pokazali poštenje kada su vlasniku, trgovcu iz srbačkog sela Nožičko, vratili torbicu u kojoj su se, osim novca, nalazili mobilni telefon i lični dokumenti.

"Kada sam krenuo kod komšije Lalovića, primijetio sam da vozači na magistralnom putu Nova Topola - Srbac u naselju Inađol zaobilaze neki predmet na sredini puta. U početku sam pomislio da je riječ o zgaženoj mački, manjem psu ili golubu, ali sam kasnije ugledao mušku torbicu koju sam uzeo, okačio na ogradu i pozvao svog komšiju Lalovića da se dogovorimo šta da uradimo", priča Samajo Kolarić.

Radivoj je predložio da otvore torbicu u kojoj su vidjeli veću svotu novca. Pozvali su vlasnika koji se odmah vratio iz Laktaša i predali mu lične stvari i novac, koji nisu brojali.

I Smajo i Radivoj odbili su primiti novac za nagradu.

Radoslav Radak, vlasnik torbice, priča da je žurio u Banju Luku da preda pazar. Stao je u Srpcu da natoči gorivo i pritom stavio torbicu na krov automobila. Krenuo je, zaboravivši na torbicu, koja je prilikom vožnje pala na asfalt.

"Sretan sam što ima ovako poštenih ljudi", kaže Radak i dodaje da će naći načina da počasti Radivoja i Smaju.

Smajo kaže da mu ovo nije prvi put da vraća tuđe stvari koje nađe.

"Sjećam se da sam 1988. godine našao 600 dinara ili oko pola plate jednog radnika Fabrike DIP Srbac i vratio novac u upravu firme. Vratio sam i izgubljeni pečat iz jednog salona za prodaju namještaja u Srpcu, kao i izgubljenog lovačkog psa, jer sam i sam lovac i znam šta lovcu znači rasni pas", kaže Kolarić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: