|

Smajlović: Arcelormittal nam treba, ali moraju izvršiti svoje obaveze

Smajlović: Arcelormittal nam treba, ali moraju izvršiti svoje obaveze
0
F
FENA
30.1.2013. u 12:03
3
komentara
0

dijeljenja
Smajlović: Arcelormittal nam treba, ali moraju izvršiti svoje obaveze
Mislim da smo poslali jasnu poruku, a to je da bez prethodno jasno utvrđene dinamike i termina nećemo prihvatiti nikakvo eventualno produženje rokova ArcelorMittalu za dobijanje okolinskih dozvola, kazao je za Agenciju FENA načelnik Općine Zenica Husejin Smajlović, komentarišući jučerašnju tematsku sjednicu posvećenu aerozagađenju.
Više od šest sati općinski vijećnici, predstavnici kantonalne i Federalne Vlade, nadležnih inspekcija i nevladinog sektora, u utorak su razmatrali problematiku zaštite okoliša u Zenici.

Najviše se govorilo, s obzirom da je i najveći zagađivač, o aktivnostima i mjerama za smanjenje emisija u ArcelorMittalu na osnovu obaveza iz okolinskih dozvola, te je još jednom konstatovano, što je juče i potvrđeno iz tekompanije, da se kasni sa implementacijom projekata iz oblasti ekologije.

Napokon smo stekli objektivan uvid u to šta je do sada urađeno, šta je trebalo i šta će biti urađeno iz programa okolinskih dozvola. AcerolMittal treba Zenici i Bosni i Hercegovini, ali moraju izvršiti svoje obaveze – zaključio je načelnik Smajlović.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...