|

Službenici UIOBiH spriječili krijumčarenje duhana i tekstila vrijednosti 80.000 KM

Službenici UIOBiH spriječili krijumčarenje duhana i tekstila vrijednosti 80.000 KM
4
Klix.ba
24.2.2017. u 11:41
4
komentara
4

dijeljenja
1/6 Foto: UIOBiH
2/6 Foto: UIOBiH
3/6 Foto: UIOBiH
4/6 Foto: UIOBiH
5/6 Foto: UIOBiH
6/6 Foto: UIOBiH
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIOBiH) u dvije odvojene akcije su na dva putna pravca spriječili nezakonito krijumčarenje veće količine rezanog duhana i tekstila u vrijednosti 80.000 KM.
Na osnovu operativnog rada, službenici Grupe za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja, Regionalni centar Tuzla, na putnoj komunikaciji Orašje-Srebrenik su uočili i zaustavili putničko motorno vozilo.

Prilikom kontrole spomenutog vozila pronašli su 100 kilograma rezanog duhana koji nije imao prateću dokumentaciju i bio je namijenjen za prodaju na crnom tržištu.

Službenici Grupe za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja, RC Tuzla, su na osnovu ranijih operativnih saznanja o krijumčarenju robe (tekstila) iz Republike Srbije izvršili su operativnu akciju "Presretač".

Vršeći operativno-taktičke mjere i radnje locirana su dva vozila na putnoj komunikaciji Bijeljina-Brčko distrikt. Nakon izvršene kontrole putničkih motornih vozila pronađena je veća količina krijumčarene robe. Riječ je o 2082 komada razne robe (trenerke i majice) marke Nike, Adidas, Emporio Armani i Bogner. Prilikom vršenja spomenutih operativno- taktičkih akcija značajnu ulogu su imale prethodne obuke i oprema koja je stečena i donirana putem programa EXBS.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe je 80.000 KM, a protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...