BiH
0

Službenici JGP Trebinje oduzeli 1.450 šteka cigareta

FENA
Policijski službenici Jedinice granične policije Trebinje spriječili su 1. oktobra krijumčarenje 1.450 šteka cigareta u vozilima što su se kretala iz pravca Republike Crne Gore i koja su na ilegalan način, zaobilazeći granični prijelaz Deleuša, prešla državnu granicu, saopćilo je danas Ministarstvo sigurnosti BiH.

U vozilu "goIf" bh. registarskih oznaka kojim je upravljao D.D., rođen 1963. u Nevesinju, nađeno je 750 šteka cigareta od čega 700 šteka "ronhilla" i 50 šteka "walter wolfa".

Drugim vozilom, "džetom" bh. registarskih oznaka, upravljao je K. M., rođen 1964. u Nevesinju, kod kojeg je u vozilu nađeno 700 šteka cigareta, odnosno 550 šteka "ronhilla" i 150 šteka "walter wolfa".

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje o događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio da se uz izvještaje o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu BiH dostave i privremeno oduzete cigarete.

Pored ove aktivnosti, policijski službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša su 30. septembra u mjestu Šiljkovača, na području općine Velika Kladuša, spriječili krijumčarenje šest državljana Pakistana, koji su pronađeni u neposrednoj blizini državne granice BiH s Hrvatskom.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje osoba u JGP Velika Kladuša dovedeni su M.N., L.S. i H. E.

O ovome događaju obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio provođenje istrage.

Nakon kriminalističke obrade, osobe koje su lišene slobode otpuštene su iz JGP Velika Kladuša, a državljani Pakistana su predani Službi za poslove sa strancima.