{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Službenici ambasade Kraljevine Saudijske Arabije darivali krv

F
16.6.2008. u 15:19
0
0
Službenici ambasade Kraljevine Saudijske Arabije darivali krv
0
Službenici ambasade Kraljevine Saudijske Arabije darivali krv
Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Fahad Al - Zeid, službenici Ambasade, te službenici Kulturnog centra "Kralj Fahad" u Sarajevu darivali su danas krv u Zavodu za transfuziologiju FBiH u Sarajevu i tom akcijom se priključili obilježavanju 14. juna - Međunarodnog dana darivanja krvi.
Predstavnici Zavoda za transfuzilogiju FBiH zahvalili su službenicima Ambasade za humani čin darivanja krvi radi pomoći svim ljudima kojima je potrebna pomoć, a riječima zahvalnosti pridružili su se i predstavnici federalnog Ministarstva zdravlja i Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo.

Šef Odsjeka za animiranje dobrovoljnih darovalaca krvi Zavoda Hazim Talić Feni je kazao da se slične akcije periodično organiziraju na terenu sa službenicima ostalih ambasada u BiH, ali da je ovo prva posjeta službenika ambasade Zavodu. Ukazao je na značaj darivanja krvi, te pozvao građane da, ukoliko su u mogućnosti, to svakako učine.

Iz Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije u BiH ranije ovog mjeseca saopćeno je da je Ministarstvo vanjskih poslova Saudijske Arabije, u okviru humanitarnih aktivnosti i visokih vrijednosti kojih se pridržava Saudijska Arabija, u povodu Međunarodnog dana darivanja krvi odlučilo organizirati akciju darivanja krvi u kojoj bi učestvovali svi uposlenici saudijskih diplomatskih misija u inostranstvu od 14. do 16. juna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: