RS
0

Službenica "Raiffeisen banke" osumnjičena za krađu

FENA
Centar javne bezbjednosti Banja Luka danas je podnio izvještaj o učinjenom krivičnom djelu protiv Sanje Meseldžija-Gvožđar (1975.) i I.S. (1975.), oboje iz Banje Luke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela pronevjera, falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, te pomoć izvršiocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Nakon kompletiranja materijalnih i drugih dokaza došlo se do osnova sumnje da je Sanja Meseldžija-Gvožđar počinila krivična djela pronevjera i falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava na taj način što je od 25.decembra 2006. do 28.septembra 2007. obavljajući poslove blagajnice i kontrolorke blagajne u filijali ''Raiffeisen banke'' vršila nezakonite novčane transakcije čime je protivpravno prisvojila oko 2.252.000 KM, na štetu '''Raiffeisen banke''.

Ona je falsifikovala potpise klijenata na uplatno-isplatnim nalozima, odnosno svojim potpisom ovjeravala uplatno-isplatne naloge čija je sadržina neistinita i kao takve odlagala u blagajničku dokumentaciju.

I.S. se tereti da je 29. septembra 2007. Sanji Meseldžija-Gvožđar pružio pomoć što ju je prevezao iz Banje Luke u Republiku Srbiju i na području Beograda joj pomogao u skrivanju te je s osumnjičenom održavao direktne telefonske kontakte.