{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Službeni susreti ministra Alkalaja u Sarajevu

F
FENA
31.10.2008. u 15:45
0
1
Službeni susreti ministra Alkalaja u Sarajevu
0
Službeni susreti ministra Alkalaja u Sarajevu
Ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj primio je danas u posjetu ambasadora Kraljevine Belgije u Zagrebu Chevaliera Marca de Schoutheetea de Tervanta, te u isto vrijeme, u nastupnu posjetu šefa Diplomatskog ureda Kraljevine Belgije u Sarajevu Alexa A. C. Lenaertsa, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.
Ministar Alkalaj ambasadora je informirao o političkoj situaciji u BiH i pripremama za predstojeće razgovore o ustavnim reformama te o napretku BiH u procesima evroatlantskih integracija i zadacima koji stoje pred našom zemljom na tom putu.

Ambasador De Schoutheete interesirao se za situaciju u BiH i odnose u regionu, a naročito za odnose BiH sa susjedim zemljama.

Ministar Alkalaj ambasadoru je prenio očekivanje da će Belgija podržati kandidaturu BiH za mjesto nestalne članice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija u periodu 2010.- 2011.

"Istakao je zainteresiranost za otvaranje ambasade Kraljevine Belgije u Sarajevu koja je izuzetno važan partner za BiH. Obostrano je ocijenjeno da su bilateralni odnosi dobri, što je potvrđeno i prilikom nedavnog susreta ministra Alkalaja s ministrom vanjskih poslova Kraljevine Belgije Karelom de Guhtom", navodi se.

Ministar Alkalaj je izrazio dobrodošlicu šefu Diplomatskog ureda Kraljevine Belgije u Sarajevu Lenaertsu i zaželio mu uspješnu diplomatsku misiju i boravak u našoj zemlji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: