Stučna edukacija
2

Služba za poslove sa strancima BiH i AUBiH potpisali sporazum o saradnji

Klix.ba
Služba za odnose sa strancima Bosne i Hercegovine i Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini (AUBiH) potpisali su Sporazum o naučno-istraživačkoj i stručnoj saradnji. Sporazum su potpisali Denis Prcić, predsjednik AUBiH i Slobodan Ujić, direktor Službe za poslove sa strancima BiH.

Dvije institucije će u okviru svojih nadležnosti sarađivati u oblasti obrazovanja studenata, naučnog istraživanja i stručne edukacije. Ovaj sporazum je nastavak uspješne saradnje AUBiH i Službe za strance BiH. Sporazum je istovremeno okvir za sticanje novih znanja i vještina u ovoj oblasti, tj. novu vrijednost koju ćemo kreirati zajedno, a od koje će korist imati obje institucije.

Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini već 12 godina radi i provodi reforme obrazovanja fokusirane na unaprijeđenje korisnog znanja njegovih studenata i društva u cjelini. AUBiH je jedina visokoškolska institucija u regiji sa američkom akreditacijom (ACICS) s ciljem da sadašnjim i budućim studentima u Bosni i Hercegovini pruži akademsko i profesionalno obrazovanje, zasnovano na američkom sistemu obrazovanja. Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini ima četiri fakulteta, akademiju i naučno istraživačke institute.