BiH
0

Slučajevi oskvrnuća na katoličkim grobljima

FENA
Proteklog vikenda u srednjobosanskoj županiji prijavljena su tri slučajeva oskvrnuća katoličkih groblja iz koji su nepoznati počinitelji otuđili križeve i vaze te oštetili nadgrobne ploče.

Policijskoj stanici Vitez Zdravko Đ. iz Viteza prijavio je da je na groblju u Zabilju, općina Vitez ukradeno 26 vaza i tri križa izrađenih od mesinga.

Ratko B. iz Viteza prijavio je PS Vitez da su nepoznati počinitelji s nadgrobnih spomenika na groblju Kraljevice u mjestu Mali Mošunj, općina Vitez ukrali 15 mesinganih vaza.

Policijskoj stanici Bugojno prijavio je Anto Š. iz Bugojna da su nepoznati počinitelji u protekla tri dana izvršili skrnavljene spomenika i krađu na katoličkom groblju “Kudravci” u mjestu Velesa, općina Bugojno.

Na lice mjesta je izašao istražitelj Policijske stanice Bugojno i konstatirali da su nepoznati počinitelji sa 17 nadgrobnih spomenika skinuli i ukrali 32 ukrasne metalne vaze i tom prilikom oštetili nadgrobne ploče na grobovima.

Službenici Odjela kriminalističke policije PU Travnik izvršili su očevid, a na temelju saznanja da se u stanu Zorana Š. u ulici Stanična u Travniku nalaze četiri osobe koje su sklone uživanju narkotičnih sredstava.

Tijekom očevida utvrđeno je da se u stanu nalaze Olivera K. i Ivana P. te Anver H. i Damir R., a pronađeno je 10 paketića tzv. pizeva koji asocira na opojnu drogu Heroin, 43 kapsule Trodoina i 4 inzulinske šprice.

Navedeni su privedeni u prostorije Policijske uprave Travnik gdje su im oduzeti predmeti i izdana potvrda o oduzimanju predmeta, a nakon izvršene kriminalističke obrade u konsultaciji s tužiteljem su pušteni i dalji rad po slučaju se nastavlja.

Policijskoj stanici Vitez prijavio je Babić M. iz Viteza da mu je od 22,00 do 24,00 sata 25. svibnja ukradeno vozilo marke "BMW", registarskih oznaka 180-J-635 koje se nalazilo ispred zgrade stanovanja u ulici K .P. Krešimira u Vitezu. Očevid su izvršili službenici Odjeljenja kriminalističke policije PU Travnik, a istraga je u tijeku.