{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slučaj Turković: Ermin Delić sporazumno priznao krivicu

F
18.8.2011. u 13:20
0
1
Slučaj Turković: Ermin Delić sporazumno priznao krivicu
0
Slučaj Turković: Ermin Delić sporazumno priznao krivicu
Zijad Turković
Optuženi Ermin Delić, rođen 8. februara.1961. godine u mjestu Crkvice, općina Zenica, gdje je i nastanjen, državljanin BiH, sklopio je sporazum o priznanju krivice s tužiocem Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH.
Optuženi potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznaje izvršenje krivičnih djela organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom zločinačka organizacija, u vezi s krivičnim djelom neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe, za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH od 10. juna 2011. godine.

Tužilac i odbrana saglasni su, da na osnovu sporazuma, Sud BiH izrekne optuženom Deliću kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, u koju kaznu će se uračunati vrijeme koje je optuženi proveo u pritvoru.

Također, potpisivanjem sporazuma o priznanju krivice, optuženi je saglasan da će na poziv Suda BiH svjedočiti pred Sudom BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju, koju mu na osnovu ovog sporazuma odredi Sud BiH, saopćeno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: