|

Slučaj ranjavanja policajca u Mostaru još neriješen, broj razbojništava u porastu

Slučaj ranjavanja policajca u Mostaru još neriješen, broj razbojništava u porastu
25
Piše: R. D.
4.11.2018. u 13:17
14
komentara
25

dijeljenja
Slučaj ranjavanja policajca u Mostaru još neriješen, broj razbojništava u porastu
Vrijeme prolazi, a istrage i dalje traju. Dva mjeseca su prošla od oružane pljačke u mostarskom naselju Dolina Sunca, prilikom koje je rafalno pucano na policijsku patrolu, te je mladi policajac srećom samo ranjen.
Osim epilogom, događaj podsjeća na nedavna tragična dešavanja u Sarajevu kada su ubijena dva policajca. Kako saznajemo istraga još uvijek traje, a MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona, kao ni nadležno tužilaštvo se nije oglašavalo o njenom toku.

Podsjećamo, PU Mostar je oko 1:50 tog 6. septembra nepoznata osoba prijavila više sumnjivih osoba u naselju Dolina Sunca. Nakon dolaska policijska patrola zatiče četiri maskirane osobe kako ulaze u putničko vozilo nepoznatih registracija.

"U pokušaju policijskih službenika da službenim vozilom onemoguće bijeg osumnjičenim osobama te osobe ispaljuju hice u smjeru službenog policijskog vozila te jedan hitac ranjava policijskog službenika koji je prebačen u bolnicu i van životne je opasnosti", saopćeno je tada iz MUP-a.

Kako smo saznali, na policijsku patrolu pucano je rafalno iz "duge cijevi", a pljačkaši su željeli prikačiti za automobil vrijednu građevinsku mašinu, otuđenu s obližnjeg gradilišta.

Dvadesetpetogodišnji policajac Đ.H. operisan je toga dana zbog težih tjelesnih povreda desne ruke, oštećenja koštanih i zglobnih struktura. Policajca su tog dana u Kantonalnoj bolnici "Dr. Safet Mujić" posjetile i brojne političke delegacije, pozvani su građani da pomognu u otkrivanju počinitelja, ali nema informacija da je istraga dovela do konkretnih rezultata.

Broj razbojništava je u porastu, samo je u posljednjih dvadesetak dana na području Mostara zabilježeno je osam oružanih pljački. Mediji pišu o naoružanoj bandi koja hara Mostarom, u strahu drži građane, posebno radnike benzinskih pumpi, poštanskih poslovnica, prodajnih objekata, a pred kojom je policija očito nemoćna.

Podsjećamo, prije devet dana Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su u ranim jutarnjim satima u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Na njih su pucale osobe koje su pokušavale otuđiti Volkswagen Golf VI hrvatskih registarskih oznaka.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...