BiH
14

Slučaj "Bosnalijek": SIPA izuzima dokumentaciju na više lokacija

Piše: E.S.H.
Pripadnici SIPA-e, po naredbi Tužilaštva BiH radi na prikupljanju dokumentacije u slučaju kupovine dionica "Bosnalijeka".

"Državna agencija za istrage i zaštitu postupa po nalogu Tužilaštva, a to se odnosi na prikupljanje dokumentacije od više pravnih osoba na području Kantona Sarajevo. Realizacija naredbi na prikupljanju dokumentacije je u toku i to ne mora značiti da se u ovom trenutku dešavaju pretresi u Bosnalijeku", kazala je za Klix.ba glasnogovornica SIPA-e Kristina Jozić. Pojasnila da se ne radi o pretresima.

Tužilaštvo BiH izdalo je naredbu prema SIPA-i i Finansijskoj policiji FBiH, da na više adresa privrednih subjekata koji su bili uključeni u trgovinu dionicama kompanije "Bosnalijek" tokom 2013. godine, preuzmu dokumentaciju o trgovanju dionicama, radi utvrđivanja eventualnih nezakonitosti.

Kako nam je potvrđeno u Tužilaštvu BiH, u istrazi koja se vodi u ovoj fazi još niko nije osumnjičen, istraga se vodi protiv NN počinioca. U okviru ovih aktivnosti nisu zatraženi pretresi niti lišenja slobode.