{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slovenija: Svećeniku tri godine i pet mjeseci zatvora zbog pedofilije

F
20.12.2006. u 20:10
0
0
Slovenija: Svećeniku tri godine i pet mjeseci zatvora zbog pedofilije
0
Slovenija: Svećeniku tri godine i pet mjeseci zatvora zbog pedofilije
Okružni sud u Ljubljani osudio je u srijedu svećenika Francija Frantara (59) na tri godine i pet mjeseci zatvora za kazneno djelo seksualnog napastvovanja osobe mlađe od 15 godina, što je u Sloveniji prvi slučaj osude nekog svećenika optuženog za pedofiliju na zatvorsku kaznu.
Tijekom suđenja iza zatvorenih vrata protiv Frantara je svjedočila danas 25-godišnja žrtva, studentica psihologije, koja je u vrijeme događaja opisanog u optužnici imala nepunih 11 godina, a sudski vještaci potvrdili su da još ima traume, odnosno posljedice spolnih napastovanja u župnom uredu i kući njezinih roditelja u župi
Kašelj-Zalog 1990. i 1991. godine, u vrijeme kad je u njoj službovao osuđeni Frantar.

Presuda nije pravomoćna jer su i državno tužiteljstvo i Frantarov odvjetnik najavili žalbe, a osuđenom je produžen pritvor u kojemu se nalazi od sredine listopada ove godine.

Oštećena je Frantara prijavila 2000. godine, ali je on izbjegao suđenje odlaskom u inozemstvo, a u domovinu se vratio neposredno prije uhićenja. Više je godina boravio u katoličkoj misiji u Malaviju u Africi, a za njim je bila raspisana i tjeralica. Frantar je tijekom suđenja negirao kazneno djelo.

U slučaju potvrde presude Frantara čeka i suđenje pred crkvenim sudom i otpust iz svećeničke službe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: