{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slovenija snažno podržava BiH na njenom putu integracija u EU i NATO

F
13.9.2012. u 16:57
0
0
Slovenija snažno podržava BiH na njenom putu integracija u EU i NATO
0
Slovenija snažno podržava BiH na njenom putu integracija u EU i NATO
Zamjenica ministra vanjskih poslova BiH Ana Trišić-Babić predvodila je delegaciju Ministarstva vanjskih poslova BiH na današnjim bilateralnim političkim konsultacijama sa delegacijom Republike Slovenije u Ljubljani.
Glavna tema konsultacija bili su bilateralni odnosi između dviju zemalja, šira regionalna politika, te odnosi BiH i Slovenije u procesu euroatlantskih integracija.

Pored zamjenice ministra, u delegaciji MVP-a BiH su bili šef Odjela za mir i sigurnost u Ministarstvu vanjskih poslova BiH ambasador Željko Jerkić i diplomate iz Ambasade BiH u Ljubljani.

Sa slovenačke strane konsultacijama su prisustvovali Igor Senčar i Božo Cerar, državni sekretari u Ministarstvu vanjskih poslova Slovenije, te Matej Marn, politički direktor u MVP-u Republike Slovenije.

Sagovornici su posebno istakli važnost regionalne saradnje, kao jednog od mehanizama aktivnog približavanja Bosne i Hercegovine i cijelog regiona Evropskoj Uniji i NATO-u.

BiH i Slovenija u tim procesima u regionu žele igrati konstruktivnu ulogu, jer je politički i ekonomski stabilan region njihov krucijalni interes.

Zamjenica ministra Trišić-Babić je istakla da zemlje zapadnog Balkana imaju mogućnost da kroz regionalnu saradnju u konkrektnim projektima ostvare i poboljšaju saradnju sa Evropskom unijom.

Slovenija snažno podržava BiH na njenom putu integracija u EU i NATO, i izrazila je interes da aktivno pomaže BiH u konkrektnim reformskim procesima, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: