{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slovenija promovira interese BiH u Briselu

F
4.6.2008. u 15:41
0
0
Slovenija promovira interese BiH u Briselu
0
Slovenija promovira interese BiH u Briselu
Predsjednik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić izjavio je danas da BiH očekuje i daljnju pomoć od Slovenije na putu evroatlantskih integracija, te pozitivno ocijenio saradnju koja postoji na ekonomskom planu.
"Zahvalni smo Sloveniji što je u toku predsjedavanja EU stavila Balkan i BiH kao jedan od prioriteta, a između ostalog, zahvaljujući i naporima Slovenije očekujemo 16. juna potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH s EU", rekao je Radojičić nakon razgovora s ambasadoricom Slovenije u BiH Natašom Vodušek.

Ona je istakla da Slovenija promoviše interese BiH u Briselu te da je spremna da joj pomogne pri crpljenju sredstava iz pretpristupnih fondova EU.

Izrazivši zadovoljstvo privrednim odnosima BiH i Slovenije, Vodušek je kazala da je njena zemlja četvrti najveći strani investitor u BiH i da se trend saradnje nastavlja jednako s oba entiteta.

Ambasadorica Vodušek i budući ambasador BiH u toj zemlji Zdravko Begović danas su u Banjoj Luci razgovarali i s predsjednikom Kluba delegata ostalih u Vijeću naroda RS-a Sašom Čudićem, koji je ocijenio kao dobru, posebno, ekonomsku saradnju dviju zemalja.

Na sastanku je razgovarano i o naporima koje Slovenija kao zemlja koja predsjedava EU čini da bi došlo do potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između BiH i EU.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: