{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slovenci se boje da će dolaskom eura porasti cijene

F
5.7.2006. u 18:34
0
0
Slovenci se boje da će dolaskom eura porasti cijene
0
Slovenci se boje da će dolaskom eura porasti cijene
Slovenci smatraju da su dobro informirani o uvođenju zajedničke europske valute eura, koji će zamijeniti slovenski tolar od prvog dana iduće godine, ali bi željeli više informacija o mjerama protiv trgovaca koji bi to mogli iskoristiti za neopravdano povećanje cijena, pokazala je anketa koju je za slovensku središnja banku provela agencija Ninamedija.
Više od 87 posto ispitanika smatra da su o uvođenju eura dobro informirani, a kao glavni izvor obavijesti ističu državnu televiziju.

No 55 posto ih smatra da bi bilo potrebno pružiti više informacija o mjerama koje se pripremaju protiv trgovaca koji bi uvođenje eura mogli iskoristiti za neopravdano povećanje cijena ili njihovo zaokruživanje na više.

Trećina ispitanika ocijenila je da će zbog eura njihova kupovna moć biti veća, a četvrtina da će se smanjiti, dok je 42 posto uprkos suprotnim uvjeravanjima zabrinuto da će se robe i usluge zbog eura plaćati više nego do sada, pokazala je anketa.

Slovenska središnja banka naručila je za jesen još dva ispitivanja o tome kako građani gledaju na euro, što od njega očekuju i kakve su bojazni zbog promjena koje će donijeti euro.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: