BiH
13

Slobodan Pavlović zbog pogoršanog zdravstvenog stanja iz kućnog pritvora prebačen u bolnicu

Klix.ba
Foto: RTV BN
Foto: RTV BN
Vlasnik Pavlović banke Slobodan Pavlović, koji se nalazi u kućnom pritvoru zbog optužbi za pranje novca, zloupotrebu službenog položaja, falsifikovanje i uništavanje službene dokumentacije u slučaju kredita Milorada Dodika, prebačen je u bolnicu "Sveti Vračevi" u Bijeljini.

Kako je medijima potvrdio Pavlovićev advokat Miodrag Stojanović, njegov klijent je večeras hitno prebačen u bolnicu zbog problema s plućima, stomačnih tegoba i dehidracije.

Dežurni internista u bolnici "Sveti Vračevi" procijenio je da je zdravstveno stanje Slobodana Pavlovića kritično, te da on treba ostati na liječenju.

Podsjećamo, pripadnici SIPA-e uhapsili su Pavlovića 11. februara po nalogu Tužilaštva BiH zbog pranja novca, zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja i falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava.

Nakon nekoliko dana pritvora u bijeljinskom zatvoru, i boravka u bijeljinskoj bolnici gdje je liječen od srčanih problema Pavlovićevo stanje, večeras je ponovo pogoršano.

Osim Pavlovića u akciji SIPA slobode su lišeni uposlenici Pavlović banke Petar Lazić, Ljiljana Garić i Blago Blagojević, koji se također nalaze u kućnom pritvoru.