{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sljedeće sedmice moguć izlazak pred Vladu FBiH

F
27.8.2009. u 11:10
0
0
Sljedeće sedmice moguć izlazak pred Vladu FBiH
0
Predsjednik Sindikata "Pretisa" Nijaz Nevaljalović kazao je Feni da će taj sindikat dostaviti svoje zahtjeve premijeru Federacije BiH Mustafi Mujezinović u pisanoj formi i da od njih neće odustajati, a da je među prioritetima da se u toj kompaniji imenuje direktor te izvrši smjena Nadzornog odbora.
-Danas nismo blokirali zgradu Vlade, ali ako ti naši zahtjevi ne budu uskoro tretirani ne znači da nećemo iduće sedmice tamo otići. Osim spomenutih zahtjeva mi tražimo i reprogram kredita, isplatu sedam plaća i prodaju nekretnina koje, kako smatramo, nisu perspektivne - kazao je Nevaljalović.

Nevaljalović za spornu situaciju u "Pretisu" okrivljuje bivšeg direktora Jusufa Piralića te smatra da su u Vladu do sada stizale lažne informacije o stanju u tom preduzeću, u što se kako kaže uvjerio tokom jučerašnjeg sastanka s federalnim premijerom.

On ističe kako postoji i inicijativa za formiranje sindikata radnika namjenske industrije u FBiH koji bi zastupao radnike "Pretisa" i još nekih kompanija iz tog segmenta, s obzirom na to da Sindikat metalaca kao njihov granski sindikat do sada nije podržavao njihove zahtjeve.

Radnici sarajevskog "Pretisa" su prije nekoliko dana bili blokirali ulaz u ovo nekada najbogatije preduzeće namjenske industrije u BiH, a za danas je bilo najavljeno protestno okupljanje pred zgradom Vlade, koje je, kako napominje Nevaljalović, upravo otkazano nakon jučerašnjeg "kratkog" susreta s premijerom Mujezinovićem.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: