{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sljedeće godine novi studentski dom u Banjoj Luci

S
13.9.2011. u 12:17
0
0
Sljedeće godine novi studentski dom u Banjoj Luci
0
Sljedeće godine novi studentski dom u Banjoj Luci
Četvrti paviljon Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjoj Luci, kapaciteta 850 ležajeva i sa propratnim sadržajima na površini od oko 20 hiljada kvadratnih metara, trebalo bi da bude izgrađen do početka školske 2012/2013. godine, najavio je danas ministar prosvjete i kulture RS Anton Kasipović.
Kasipović je precizirao da bi gradnja novog objekta studentskog doma trebalo da počne u februaru naredne godine i da će potrebnih 10 miliona KM, najvjerovatnije, biti obezbijeđeno iz kreditnih sredstava Evropske investicione banke ili po modelu javno-privatnog partnerstva.

On je rekao da se priprema još jedna kreditna linija za Univerzitet u Istočnom Sarajevu, odnosno za studentski smještaj od Trebinja, Foče, Zvornika, Pala, Lukavice do Doboja, i izrazio nadu da će u naredne dvije do tri godine biti riješeno pitanje studentskog smještaja.

Gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović rekao je da će Grad obezbijediti neophodnu prostorno-plansku dokumentaciju za novi objekat studentskog doma, čije je idejno rješenje danas predstavljeno.

"Projekat je za pohvalu jer slijedi potrebe studenata", rekao je Davidović i dodao da ako ne dođe do realizacije, uslovi za studiranje, učenje, a na prvom mjestu smještaj, biće loši kao što su i sada.

Predstavnik autorskog tima idejnog rješenja za novi paviljon Studentskog centra "Nikola Tesla" Saša Čvoro rekao je da novi objekat predviđa tri bloka sa jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama, te posebne smještajne uslove za osobe s invaliditetom.

U okviru četvrtog paviljona biće i drugi propratni sadržaji kao što su biblioteka, medioteka, restoran, studentsko pozorište.

Studentski centar "Nikola Tesla" u Banjoj Luci za sada ima tri paviljona za smještaj studenata kapaciteta 1.120 ležajeva. U Banjoj Luci studira više od 20.000 studenata iz cijele RS, od čega samo na Banjalučkom univerzitetu oko 17 000.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: