|

Slijepi Denis Barta pjesmom zamolio građane da mu pomognu u liječenju

Slijepi Denis Barta pjesmom zamolio građane da mu pomognu u liječenju
465
Piše: M. N.
16.4.2015. u 17:45
39
komentara
465

dijeljenja
Slijepi i bolesni dječak iz Sarajeva Denis Barta, koji godinama boluje od epilepsije i autizma, organizovao je danas humanitarni koncert ispred sarajevske Katedrale kako bi prikupio novac neophodan za svoje liječenje.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba


Dječaku velikog srca koji je ranije prikupljao novac za pomoć djeci čiji su domovi bili uništeni u poplavama, uklonjena je žučna kesa uništena lijekovima koje koristi za liječenje epilepsije. Trenutno je na terapijama i magnetnim tretmanima koji mnogo koštaju jer se rade u Italiji. Njegova majka Eldina Barta ističe da su tretmani uspješni i da je Denis na dobrom putu da se izliječi od epilepsije.


Uz sljepoću od rođenja i epilepsiju Denis je i autistično dijete kojem je govorna komunikacija slaba, te ne može žvakati, a ne može ni koristiti ruke za osnovne potrebe. Međutim, kada dođe u dodir s klavijaturama, Denis čini čuda i često kaže da je muzika njegovo svjetlo.

Čest je gost u medijima jer svojim primjerom želi pokazati da se trudom, velikim radom i talentom može prevazići svaki fizički nedostatak i pobijediti svaka bolest.
Denis ima 16 godina.

Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba


Pomoći mu možete uplatama na račun u ProCredit banci na ime Denis Barta
Broj klijenta: A-47760
Broj računa: 194-101-47760001-54
Prijavi grešku


Komentari (39)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...