{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slijepi Denis Barta pjesmom zamolio građane da mu pomognu u liječenju

16.4.2015. u 17:45
465
39
Slijepi Denis Barta pjesmom zamolio građane da mu pomognu u liječenju
465
Slijepi i bolesni dječak iz Sarajeva Denis Barta, koji godinama boluje od epilepsije i autizma, organizovao je danas humanitarni koncert ispred sarajevske Katedrale kako bi prikupio novac neophodan za svoje liječenje.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Dječaku velikog srca koji je ranije prikupljao novac za pomoć djeci čiji su domovi bili uništeni u poplavama, uklonjena je žučna kesa uništena lijekovima koje koristi za liječenje epilepsije. Trenutno je na terapijama i magnetnim tretmanima koji mnogo koštaju jer se rade u Italiji. Njegova majka Eldina Barta ističe da su tretmani uspješni i da je Denis na dobrom putu da se izliječi od epilepsije.

Uz sljepoću od rođenja i epilepsiju Denis je i autistično dijete kojem je govorna komunikacija slaba, te ne može žvakati, a ne može ni koristiti ruke za osnovne potrebe. Međutim, kada dođe u dodir s klavijaturama, Denis čini čuda i često kaže da je muzika njegovo svjetlo.

Čest je gost u medijima jer svojim primjerom želi pokazati da se trudom, velikim radom i talentom može prevazići svaki fizički nedostatak i pobijediti svaka bolest.
Denis ima 16 godina.Pomoći mu možete uplatama na račun u ProCredit banci na ime Denis Barta
Broj klijenta: A-47760
Broj računa: 194-101-47760001-54

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: