{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slijedi izgradnja regionalne ceste Kakanj - Termoelektrana Ćatići

F
30.9.2007. u 10:00
0
0
Slijedi izgradnja regionalne ceste Kakanj - Termoelektrana Ćatići
0
Slijedi izgradnja regionalne ceste Kakanj - Termoelektrana Ćatići
Izgradnja regionalne ceste R-445.1, na dionici Kakanj-Termoelektrana Ćatići, za čiju je izgradnju Vlada FBiH dala saglasnost na prošloj sjednici, izvršiti će se u sklopu realizacije projekta izgradnje autoceste Zenica-Sarajevo, dionica Kakanj-Visoko, poddionica I Kakanj-Dobrinje.
Federalna direkcija za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta će u roku od 30 dana od stupanja na snagu ove odluke sa Općinom Kakanj zaključiti protokol o rješavanju alternativnog prometa na dionici Kakanj-Termoelektrana Ćatići, kojim će se definirati obaveze potpisnika.

Uime Vlade FBiH potpisnik ugovora je Federalna direkcija za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta.

Prema saglasnosti Vlade, cesta R-445.1 smatrat će se alternativnom, paralelnom cestom sa savremenim kolovoznim zastorom, u svrhu uvođenja sistema naplate takse na korištenje izgrađenih dionica autoceste.

Finansiranje ove regionalne ceste vršit će se iz Budžeta FBiH za 2008. godinu, a za takvu odluku Vlade u Budžetu FBiH u narednoj bi godini trebalo osigurati 2,5 miliona KM, kao dodatna sredstva za realizaciju izgradnje autoceste Zenica-Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: