U funkciji politike HDZ-a
405

Slavo Kukić: TV Herceg-Bosne je politički projekat i neće imati dug vijek trajanja

R. D.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Početak emitiranja Televizije Herceg-Bosne za naš portal prokomentarisao je ugledni profesor Slavo Kukić.
Kukić kaže kako generalno ne vjeruje u političke projekte, a misli da je Televizija Herceg-Bosne politički projekat te da nije u funkciji informisanja javnosti, nego treba biti u funkciji promovisanja interesa jedne političke grupe.

"Znajući sve to nisam siguran da ona može imati dug vijek trajanja, naprotiv završit će kao mnogi politički projekti prije nje, kao što je završio Erotel, kao što je završila Naša TV, iako su u nju ušli poslodavci i neki drugi medijski projekti koje je kontrolisao HDZ", smatra Kukić.

Podvlači kako je to politički projekat jedne političke grupe i ne treba očekivati da će ispunjavati ciljeve koji se generalno postavljaju pred medije.

Pokretanjem Televizije Herceg-Bosne Čović ispunjava i ranije dato obećanje, ali ovo ne treba gledati u kontekstu toga.

"Smisao TVHB je da se zapravo Čovićev pokušaj povećanja vijeka vlastitog trajanja tako što će se javnošću unutar koje je HDZ-ovo biračko tijelo manipulirati na sve moguće načine. Onaj ko je iole ozbiljnije pratio Našu TV, iako je u nju prema dostupnim podacima tridesetak firmi uložilo svoj kapital, mogao je vidjeti kakav je to politički projekat jer nije mogao vidjeti niti jednu emisiju koja je utemeljena na logici novinarskog profesionalizma, sve je bilo u funkciji glasnogovornika interesa HDZ-a i njegovog vrha", izjavio je Kukić.

Takva funkcija glasnogovornika HDZ-a, nastavlja Kukić, će se i više manifestirati kod Televizije Herceg-Bosne, a on se nada da bi je to moglo ogaditi među Hrvatima u Bosni i Hercegovini te im pomoći da shvate suštinu onog čemu teži Dragan Čović.