BiH
402

Slavo Kukić: Ovo je čisti fašizam, napadnut sam zbog izjava o Dariju Kordiću

Piše: N. J.
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Profesor Slavo Kukić koji je danas pretučen u svome kabinetu na Ekonomskom fakultetu u Mostaru novinarima je ispričao kako se zbio ovaj napad.

"Danas je u moj kabinet ušao muškarac odjeven u crno, a u ruci je nosio šipku dugu 50-60 cm. Pitao je jesam li ja gospodin Kukić, a kada sam odgovorio da sam to ja, on me počeo udarati", ispričao je Kukić, dodajući kako je dobio tri udarca šipkom po glavi, te dva po leđima.

Napadač je pobjegao sa mjesta događaja. Na pitanje novinara zna li se motiv, Kukić je rekao da je napad najvjerovatnije uslijedio zbog njegovih izjava u vezi sa Dariom Kordićem koje je dao sinoć za FTV.

"Nadam se da će biti pronađen naredbodavac, jer sam uvjeren da me napao plaćenik, neko ko je možda za ovaj napad dobio 100 KM. Ovo je čisti fašizam u Mostaru", kazao je Kukić.

Iako su mu trenutno konstatovane lakše povrede, ostat će na posmatranju u bolnici.

Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Srećko Bošnjak je za Klix.ba potvrdio da policija ima saznanja o automobilu kojim je počinitelj pobjegao sa mjesta događaja.

"Imamo podatke o vlasniku toga vozila te utvrđujemo ko je njime upravljao u momentu napada. Još uvijek počinitelj nije priveden", rekao nam je Bošnjak nešto prije 18 sati.