|

Slavo Kukić: Nema prirodnije odluke da Bh. blok ode u opoziciju, ali šteta je već učinjena

Slavo Kukić: Nema prirodnije odluke da Bh. blok ode u opoziciju, ali šteta je već učinjena
472
Piše: R. D.
5.2.2019. u 18:06
112
komentara
472

dijeljenja
Slavo Kukić: Nema prirodnije odluke da Bh. blok ode u opoziciju, ali šteta je već učinjena Slavo Kukić
Odluku Bosanskohercegovačkog bloka da ne koalira s SDA, HDZ-om i SNSD-om pozdravio je ugladni profesor Slavo Kukić. U izjavi za Klix.ba kaže kako je ovo ohrabrenje za sve one građane koji državu ne doživljavaju na principu odvojenih etničkih zajednica, već državu ljudi.
Kukić kaže da nema prirodnije odluke od ove, jer nacionalne stranke nisu prirodni saveznici stranaka koje čine Bh. blok.

"Koaliranje s nacionalnim strankama može uništiti samo dignitet svih tih stranaka Bh. bloka, kao stranaka koje pripadaju drugom svijetu, drugom svjetonazoru", smatra Kukić.

On kaže kako je, ipak, šteta već napravljena jer ove stranke nisu na vrijeme javno saopćile ovakav stav.

"Samo je Naša stranka ranije jasno i izričito kazala da neće s nacionalistima. SDP i DF su ostavljali prostor za različite prosudbe i na taj način bojim se da su uticali na razočarenje jednog dijala biračkog tijala i bojim se na svakojaka tumačenja", kazao je Kukić.

Današnju odluku on tretira kao ohrabrujuću i za ovu grupu stranaka, ali i za Bosnu i Hercegovinu kao državu ljudi, a ne kolektiviteta.

Podsjećamo, Bosanskohercegovački blok na današnjem sastanku odlučio je kako neće kretati u pregovore o formiranju vlasti sa SDA, HDZ-om i SNSD-om, odnosno da ostaju opozicija u FBiH i na nivou BiH.
Prijavi grešku


Komentari (112)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...