BiH
0

Slaviša Milaković uhapšen nakon 13 godina

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Državljanina Srbije i Bosne i Hercegovine Slavišu Milakovića uhapsili su pripadnici Granične policije na sarajevskom aerodromu po potjernici koja je za njim raspisana zbog trgovine ljudima i poreske utaje.

Slaviša Milaković je bio osumnjičen u predmetu koji je vođen 2004. godine protiv grupe osumnjičenih na čelu s njegovim ocem Miloradom Milakovićem.

Navodeći incijale osumnjičenog, iz Granične policije je navedeno da je osumnjičeni na sarajevski aerodrom stigao letom iz Beograda. Kada je utvrđeno da je za njim raspisana potraga, predat je Sudskoj policiji Suda BiH.

Advokat Zlatko Ibrišimović za BIRN je potvrdio da je Milaković odlučio da se preda policiji na aerodromu.

Od pokretanja istrage protiv Milorada Milakovića i ostalih za organizovanje prostitucije, Slaviša Milaković je bio nedostupan organima gonjenja BiH. Prema navodima medija, Slaviša i njegov brat, koji je također nedostupan, živjeli su u Srbiji.

Iz državnog tužilaštva su nedavno potvrdili da provjeravaju navode o nestanku 55.000 KM iz sudskog predmeta koji je vođen protiv Milorada Milakovića i drugih.

Milorad Milaković je na osnovu sporazuma koji je postigao 2004. godine s Tužilaštvom BiH osuđen na devet godina zatvora. Kada mu je 2007. godine odobren dopust za vrijeme izdržavanja kazne, Milaković se više nije vratio u zatvor.