"Nevjenčani parovi"
12

Slaven Raguž: HDZ je i ranije sarađivao s DF-om, a ta saradnja i danas traje

Piše: R. D.
Slaven Raguž
Slaven Raguž
HDZ BiH nikad nije ni prestao sarađivati s Demokratskom frontom Željka Komšića, samo se licemjerno pretvara da to nije tako - komentar je Slavena Raguža, predsjednika Hrvatske republikanske stranke BiH na formiranje vlasti u kojoj će se naći dvije političke opcije koje bar načelno jedna drugi isključuju.

Raguž smatra da u jednakoj mjeri kao što bošnjačka politika se ne bi trebala miješati u izbor hrvatskih predstavnika u vlasti, ne treba niti hrvatsku politiku zanimati tko će biti u sklopu bošnjačkog političkog bloka.

"Prema tome, ukoliko SDA kao svog partnera unutar bošnjačke komponente vidi DF, nije nikakav problem, naprotiv, zna se kako je SDA bila i pokrovitelj projekta Željko Komšić na proteklim izborima. To što će HDZ BiH ući u vlast sa DF-om, također ne vidim kao neki problem, budući da je HDZ BiH uvelike surađivao sa DF-om u vlasti i u prošlom mandatu, čak i u kvoti funkcija koje su pripadale hrvatskom bloku. I dan danas traje ta saradnja što na izvršnoj razini u Federaciji, što na lokalnoj razini, kao što je to slučaj npr. u Neumu", kazao je za Klix.ba Raguž.

Raguž poseban problem vidi u činjenici da HDZ BiH (dijelom kojeg smatra i HDZ 1990), u praksi uvelike sudjeluju u odlukama i funkcioniranju nove vlasti na nivou Federacije, a u javnosti se prodaje priča o neulasku u vlast dok god ne dođe do izmjena izbornog zakona BiH.

"Donošenje protuustavnog Budžeta Federacije, kao i odluka o garanciji za kredit za izgradnju Bloka 7 TE Tuzla su najbolji dokaz za to. Slikovito rečeno: provodit ćemo vrijeme spavajući skupa u krevetu, ali nećemo se vjenčavati dok ne dođe do izmjena izbornog zakona, u skladu sa odlukom Ustavnog suda u predmetu Ljubić. Hrvatski narod je samo taoc nedosljedne i licemjerne, mentalno komunističke politike kaste koja je odavno postala svrhom sama sebi. U tome leži najveći problem, a ne hoće li Bakir Izetbegović u svoj politički blok uključiti svoga plišanog psića na uzici Komšića ili neće" zaključio je Slaven Raguž