{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slab odziv na protest u Banjoj Luci

F
19.5.2009. u 15:00
0
52
Slab odziv na protest u Banjoj Luci
0
Slab odziv na protest u Banjoj Luci
Foto: Reuters
Boračka organizacija Republike Srpske organizirala je danas u Banjoj Luci, ali i drugim gradovima RS-a mirne proteste nekolicine svojih članova u povodu zvanične posjete potpredsjednika Sjedinjenih Američkih Država Josepha Bidena Bosni i Hercegovini.
Predsjednik Boračke organizacije RS-a Pantelija Ćurguz kazao je novinarima da je paljenjem svijeća u svim općinama RS-a izražen miran protest povodom "diskriminacije nebošnjaka u BiH“.

On tvrdi da "diskriminacije ima svuda u BiH, a najviše je izražena kada je riječ o procesuiranju ratnih zločina“, te stoga članovi Boračke organizacije "žele poručiti američkom potpredsjedniku da nije dobro da se u službene posjete dolazi s već iskristalisanim stavovima ili odlukama, koje bi trebale, tobože, biti u funkciji boljeg života naroda na ovim prostorima“.

U Banjoj Luci se okupio mali broja građana, a Ćurguz je napomenuo da je riječ isključivo o mirnim protestima i da Boračka orgaizacija RS-a ničim nije uslovljavala svoje članstvo, niti građane, da se odazovu ovim skupovima, već je to stvar njihovog slobodnog izbora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: