{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slab odziv mladih na UNDP-ov program

F
27.1.2009. u 12:59
0
0
Slab odziv mladih na UNDP-ov program
0
Slab odziv mladih na UNDP-ov program
Odziv mladih u Livnu na UNDP-ov program pod nazivom "Koordinirani nacionalni odgovor na HIV/AIDS i tuberkulozu u ratom pogođenom i visokostigmatiziranom društvu”, koji se u suradnji s Centrom za građansku suradnju (CGS) provodi u ovom gradu, prilično je slab.
Izvršna direktorica livanjskoga CGS-a Zulka Baljak kaže da je cilj ovog programa uspostava informativnih centara za mlade preko kojih će oni dobiti pravodobne i besplatne informacije o zaštiti zdravlja, prevenciji rizičnih ponašanja, informacije o HIV/AIDS-u i besplatne medicinske usluge.

U sklopu ovog projekta, Asocijacija XY iz Sarajeva, Centar za građansku suradnju Livno i Dom zdravlja Livno sklopili su sporazum na tri godine, koji podrazumijeva pružanje usluga Doma zdravlja mladim ljudima. Tako su mladima na raspolaganju ginekolog, psiholog, dermatovenerolog i medicinska sestra.

Ankica Baković, psihologinja, ističe da se rijetko tko od mladih iz Livna uopće želi informirati u savjetovalištu za seksualno i reproduktivno zdravlje mladih.

O spolnim bolestima svi znaju jako malo, rekla je Bakovićeva, dodavši da većinu informacija o tim temama dobivaju od vršnjaka, a jedini izvor informacija o seksualnom odgoju zasad je internet, tako da se ovim centrima želi kod mladih probuditi potrebu za takvim informacijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: