Formiranje vlasti
0

Skupštini BPK Goražde prisustvovalo 15 od 25 poslanika, za mandatara predložen Edin Ćulov

E. A.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Na prvoj vanrednoj sjednici Skupštine BPK Goražde kojoj je prisustvovalo 15 od 25 poslanika, predsjedavajući Skupštine BPK Goražde Muradif Kanlić za mandatara Vlade BPK Goražde predložio je Edina Ćulova.

Ćulov je prijedlog stranke Novi početak, a kako saznajemo on bi već u petak Skupštini BPK Goražde trebao predložiti sastav nove vlade.

Vanrednoj sjednici Skupštine BPK Goražde danas nisu prisustvovali poslanici SDA, NES-a, DF-a, niti poslanik NiP-a Nijaz Musić, a ni jučer imenovana dopredsjedavajuća Skupštine BPK Goražde iz reda hrvatskog naroda Berina Fejzić (BNS).

Naime, zastupnici SDA u Skupštini BPK Goražde SDA u Skupštini kantona, kao i sekretarka Skupštine BPK Nermina Mašić-Adžem obratili su se jutros Visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini Christianu Schmidtu s apelom da hitno poduzme mjere zbog "silovanja demokracije" na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici Skupštine, i njenom nastavku koji je, upozorili su održan bez kvoruma za konstituirajuću sjednicu i uz kršenje Poslovnika o radu Skupštine i Ustav-a BPK.

Sekretarka Skupštine BPK Goražde Nermina Mašić-Adžem apeluje na Schmidta da dostavi službeno mišljenje o činjenicama i dostavi instrukcije o daljenjm postupanju.

Na vanrednoj sjednici Skupštine BPK Goražde danas je utvrđen i novi termin za dostavljanje kandidatskih listi za Dom naroda Parlamenta FBIH sutra do 16 sati, prihvaćena ostavka ministra zdravstva, socijalne politike i raseljenih lica Eniza Halilovića i premijerke Aide Obuće, te donijeta odluka o ograničenju rada vlade.