{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština sindikata Mittal Steel Zenica razmatra mogućnost stupanja u štrajk

F
6.7.2007. u 12:30
0
0
Skupština sindikata Mittal Steel Zenica razmatra mogućnost stupanja u štrajk
0
Skupština sindikata Mittal Steel Zenica razmatra mogućnost stupanja u štrajk
Predsjednik Sindikata Mittal Steel Zenica Islam Imamović izjavio je danas Feni da je Glavni odbor Sindikata ove kompanije donio odluku o sazivanju vanredne Skupštine na kojoj će se razmatrati prijedlog odluke o štrajku.
Posljednjih dana nije bilo novih kontakta s predstavnicima menadžmenta i Sindikat će do sjednice koja je zakazana za 10. juli provesti anketiranje i pojedinačno izjašnjavanje svojih članova o organizovanju štrajka.

"Ako poslodavac smatra da trebamo nastaviti pregovore o cijeni satnice i ostalim otvorenim pitanjima, onda neka nas pozove i mi smo odmah spremni nastaviti pregovore. Aneks ugovora kojim se regulišu sporna pitanja trebao bi biti usaglašen i potpisan do 31. jula.", kaže Imamović.

Sindikat i poslovodstvo Mittal Steel Zenica prekinuli su pregovore nakon što se nisu uspjeli dogovoriti o cijeni satnice. Sindikat je na pregovorima tražio povećanje cijene satnice s dvije KM na 2,5 KM, dok je poslovodstvo ponudilo povećanje plaće od pet posto, odnosno da satnica bude 2,10 KM.

"Za Sindikat je takav prijedlog neprihvatljiv jer je plan proizvodnje u ovoj godini veći za 200.000 tona, povećane su cijene proizvoda, došlo je do rasta troškova života od sedam posto, smanjen je broj radnika, a kompanija je prošlu godinu završila s dobitkom od 25 miliona KM.“, naglašava Imamović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: