{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština RS: Nova tačka "Pitajte premijera"

F
5.7.2007. u 16:27
0
0
Skupština RS: Nova tačka "Pitajte premijera"
0
Skupština RS: Nova tačka "Pitajte premijera"
Poslanici Narodne skupštine RS-a imat će priliku da postavljaju pitanja predsjedniku Vlade o svim aktuelnim pitanjima u RS-u. Pitanja će se moći postavljati cijeli sat, a odgovore će isključivo davati premijer.
Ovo je jedna od novina koje se uvode nakon što su danas prihvaćene izmjene i dopune Poslovnika Skupštine RS-a, kojima je predviđeno da na svakoj trećoj redovnoj sjednici, umjesto dosadašnjeg "aktuelnog časa", u okviru prve tačke dnevnog reda postavljaju pitanja predsjedniku Vlade.

Usvojenim izmjenama omogućava se i formiranje poslaničkih klubova od pripadnika različitih stranaka ili izbornih lista i sprječava da poslanik iz jedne partije bude samo formalno član drugog kluba poslanika, kako bi se vještački napravio dodatni poslanički klub, a stvarno je član poslaničkog kluba koji je obrazovala stranka čiji je član.

Poslanici Narodne skupštine RS-a su prije okončanja današnjeg zasjedanja usvojili i informacije o provođenju Omladinske politike RS-a u 2006. godini, programu omladinske politike za 2007. i programu razvoja sporta od 2004. do 2008.

Naredno skupštinsko zasjedanje i posljednje prije ljetnjeg odbora najvjerovatnije će biti održano 16. jula.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: