{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština RS-a sutra o radu Specijalnog tužilaštva i saradnji s Haagom

F
15.1.2008. u 15:18
0
0
Skupština RS-a sutra o radu Specijalnog tužilaštva i saradnji s Haagom
0
Skupština RS-a sutra o radu Specijalnog tužilaštva i saradnji s Haagom
Nastavak Šesnaeste sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će se razmatrati preostale tačke dnevnog reda, među kojima i izvještaji o radu tužilaštava za 2006. godinu i Specijalnog tužilaštva RS-a za period od 2. oktobra 2006. do 31. augusta 2007. godine zakazan je za sutra u Banjoj Luci.
Razmatrat će se i Izvještaj o saradnji institucija RS-a sa Haškim tribunalom sa za period 1. jula 2007. do 30. septembra 2007. godine.

Na dnevnom redu sjednice su i izvještaj o radu Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća za 2006. godinu i prvih šest mjeseci 2007. godine, o stanju u sektoru osiguranja za period 2006. godine sa Izvještajem o radu i aktivnostima Agencije za osiguranje RS-a.

Predviđeno je i da se poslanici izjasne o i izvještaju o održanoj tematskoj sjednici Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu NS RS-a sa temom: ''Zaštita i održivo korištenje vodnih resursa'', o Informaciji o stanju turističke djelatnosti RS-a i preporuke o konkretnim mjerama za unapređenje njenog razvoja; kao i Informaciji o realizaciji Osnova programa socijalnog zbrinjavanja radnika u periodu 2006. – 2007. godina.

Kao zadnje tačke razmatrat će se informacije o stanju u oblasti ostvarivanja prava izbjeglica, raseljenih i povratnika i Izvještaj nadležnog odbora za zaštitu tih kategorija stanovnika, i o ostvarivanju prava na otpremninu po članu 182. Zakona o radu – prečišćeni tekst, za period 01. oktobar 2006. do 30. septembar 2007. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: