{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština RS-a sutra o radu Specijalnog tužilaštva i saradnji s Haagom

F
15.1.2008. u 15:18
0
0
Skupština RS-a sutra o radu Specijalnog tužilaštva i saradnji s Haagom
0
Skupština RS-a sutra o radu Specijalnog tužilaštva i saradnji s Haagom
Nastavak Šesnaeste sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će se razmatrati preostale tačke dnevnog reda, među kojima i izvještaji o radu tužilaštava za 2006. godinu i Specijalnog tužilaštva RS-a za period od 2. oktobra 2006. do 31. augusta 2007. godine zakazan je za sutra u Banjoj Luci.
Razmatrat će se i Izvještaj o saradnji institucija RS-a sa Haškim tribunalom sa za period 1. jula 2007. do 30. septembra 2007. godine.

Na dnevnom redu sjednice su i izvještaj o radu Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća za 2006. godinu i prvih šest mjeseci 2007. godine, o stanju u sektoru osiguranja za period 2006. godine sa Izvještajem o radu i aktivnostima Agencije za osiguranje RS-a.

Predviđeno je i da se poslanici izjasne o i izvještaju o održanoj tematskoj sjednici Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu NS RS-a sa temom: ''Zaštita i održivo korištenje vodnih resursa'', o Informaciji o stanju turističke djelatnosti RS-a i preporuke o konkretnim mjerama za unapređenje njenog razvoja; kao i Informaciji o realizaciji Osnova programa socijalnog zbrinjavanja radnika u periodu 2006. – 2007. godina.

Kao zadnje tačke razmatrat će se informacije o stanju u oblasti ostvarivanja prava izbjeglica, raseljenih i povratnika i Izvještaj nadležnog odbora za zaštitu tih kategorija stanovnika, i o ostvarivanju prava na otpremninu po članu 182. Zakona o radu – prečišćeni tekst, za period 01. oktobar 2006. do 30. septembar 2007. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: