{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština RS-a sutra o prodaji "Boske"

F
2.6.2008. u 10:10
0
0
Skupština RS-a sutra o prodaji "Boske"
0
Skupština RS-a sutra o prodaji "Boske"
Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske trebalo bi sutra na sjednici u Banjoj Luci da razmatraju Vladinu Odluku o prodaji akcija državnog kapitala Robne kuće "Boska“ a.d. Banja Luka konzorcijumu "Delta“- "Zekstra“ iz Beograda.
Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS-a po hitnom postupku, te Prijedlog zakona o finansiranju političkih stranaka iz budžeta RS-a, grada i općine; Prijedlog zakona o elektronskom potpisu RS-a; Prijedlog zakona o muzejskoj djelatnosti; Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o advokaturi RS-a i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o željeznicama RS-a.

Predviđeno je izjašnjavanje i o više nacrta zakona, među kojima i o upotrebi i zaštiti naziva RS-a, o privrednim društvima; o volontiranju; o besplatnoj pravnoj pomoći; te Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa RS-a.

Na dnevnom redu je i konsolidirani izvještaj o izvršenju Budžeta RS-a za 2007. godinu, zatim Informacija o registraciji poljoprivrednih gazdinstava, za period 15.oktobra 2007. – 30.aprila 2008. godine, Informacija o reformi zdravstvenog sektora u RS-u; te Izvještaj o saradnji institucija RS-a sa Haškim sudom za prva tri mjeseca ove godine godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: