{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština RS-a predlaže formiranje komisije u vezi sa simbolima RS-a

F
18.12.2006. u 15:24
0
0
Skupština RS-a predlaže formiranje komisije u vezi sa simbolima RS-a
0
Skupština RS-a predlaže formiranje komisije u vezi sa simbolima RS-a
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić potvrdio je danas da će skupštinski zakonodavni i odbor za ustavna pitanja predložiti entitetskom parlamentu na prvoj redovnoj sjednici da se formira posebno radno tijelo koje bi zajedno s drugim institucijama, Vladom, predstavnicima entitetskog predsjednika i Vijeća naroda RS-a ušlo u proceduru u vezi s odlukom Ustavog suda BiH kada su u pitanju simboli RS-a.
"Analizirali bi se svi potrebni koraci koje bi dalje trebalo preduzeti i odlukom o formiranju tog posebnog tijela bio bi predviđen i rok u kojem bi trebalo da taj odbor ili komisija da Narodnoj skupštini RS-a konkretne prijedloge", kazao je Radojičić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Istaknuo je da očekuje da na ovom pitanju, koje je ocijenio kao veoma osjetljivo i traži što širi konsenzus političkih faktora u RS-u, radi temeljno.

"Ništa se preko noći ne može završiti i to nije pitanje izmjene samo dva člana zakona o grbu, himni i zastavi, već je to pitanje od vitalnog nacionalnog interesa i koje iziskuje temeljitu pripremu, koja traži više vremena, truda i ekspertskog znanja u predlaganju i nalaženju rješanja", kazao je Radojičić.

Podsjetio je da je u petak održana zajednička sjednica skupštinskih odbora za ustavna pitanja i zakonodavnog odbora, na kojoj je utvrđeno nekoliko zaključaka povodom odluke Ustavnog suda BiH o grbu i himni RS-a.

Zaključeno je da, do donošenja, eventualno, neke drugačije odluke, postojeći simboli RS-a, grb i himna, odlukom Ustavnog suda BiH nisu stavljeni van snage i oni se i dalje mogu primjenjivati dok se ne donesene drugačija odluka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: