{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština RS-a predlaže formiranje komisije u vezi sa simbolima RS-a

F
18.12.2006. u 15:24
0
0
Skupština RS-a predlaže formiranje komisije u vezi sa simbolima RS-a
0
Skupština RS-a predlaže formiranje komisije u vezi sa simbolima RS-a
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić potvrdio je danas da će skupštinski zakonodavni i odbor za ustavna pitanja predložiti entitetskom parlamentu na prvoj redovnoj sjednici da se formira posebno radno tijelo koje bi zajedno s drugim institucijama, Vladom, predstavnicima entitetskog predsjednika i Vijeća naroda RS-a ušlo u proceduru u vezi s odlukom Ustavog suda BiH kada su u pitanju simboli RS-a.
"Analizirali bi se svi potrebni koraci koje bi dalje trebalo preduzeti i odlukom o formiranju tog posebnog tijela bio bi predviđen i rok u kojem bi trebalo da taj odbor ili komisija da Narodnoj skupštini RS-a konkretne prijedloge", kazao je Radojičić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Istaknuo je da očekuje da na ovom pitanju, koje je ocijenio kao veoma osjetljivo i traži što širi konsenzus političkih faktora u RS-u, radi temeljno.

"Ništa se preko noći ne može završiti i to nije pitanje izmjene samo dva člana zakona o grbu, himni i zastavi, već je to pitanje od vitalnog nacionalnog interesa i koje iziskuje temeljitu pripremu, koja traži više vremena, truda i ekspertskog znanja u predlaganju i nalaženju rješanja", kazao je Radojičić.

Podsjetio je da je u petak održana zajednička sjednica skupštinskih odbora za ustavna pitanja i zakonodavnog odbora, na kojoj je utvrđeno nekoliko zaključaka povodom odluke Ustavnog suda BiH o grbu i himni RS-a.

Zaključeno je da, do donošenja, eventualno, neke drugačije odluke, postojeći simboli RS-a, grb i himna, odlukom Ustavnog suda BiH nisu stavljeni van snage i oni se i dalje mogu primjenjivati dok se ne donesene drugačija odluka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: