{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština RS-a odučuje o novom grbu

F
29.1.2008. u 14:09
0
0
Skupština RS-a odučuje o novom grbu
0
Skupština RS-a odučuje o novom grbu
U Banjoj Luci 30. i 31. januara bit će održana 17. redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će poslanici, između ostalog, razmatrati rješenja za novi grb RS-a.
Podsjećamo, Komisija za simbole RS-a dostavila je u skupštinsku proceduru pet prijedloga za novi grab RS-a, dok je entitetska vlada uputila svoj prijedlog u kojem se kaže da bi postojeći amblem trebalo da bude definiran kao grb RS-a, jer je, mišljenja su, već ušao u široku upotrebu, a tako bi se smanjili i troškovi ponovog mijenjanja obilježja.

Ova tačka dnevnog reda naslovljena je kao Nacrt Ustavnog zakona o izmjeni Ustavnog zakona o zastavi, grbu i himni RS-a.

Na skupštinskom zasjedanju trebalo bi i da se produži mandat za dalji rad Komisije za simbole koja treba da definira i rješenja za novu himnu RS-a.

Na predloženom dnevnom redu sjednice su i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o utvrđivanju i načinu izmirenja unutrašnjeg duga RS-a po hitnom postupku; Prijedlog zakona o internoj reviziji u javnom sektoru; Prijedlog zakona o poreznom savjetovanju; o dopunama Zakona o sudovima, o pravosudnom ispitu, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici.

Poslanici bi trebalo da se izjasne i o više nacrta zakona, među kojima, o porezu na nepokretnosti; o igrama na sreću; o zemljoradničkim zadrugama; o genetički modifikovanim organizmima; o šumama; o izmjenama i dopunama Zakona o željeznicama RS-a, te o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vještacima i Nacrtu zakona o dopunama Zakona o porezu na dohodak građana na prijedlog narodnog poslanika Borislava Bojića i o Nacrtu zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: