BiH
0

Skupština RS-a o stanju u instituciji ombudsmena BiH i VSTV-u

FENA
Poslanici Narodne skupštine RS-a razmatrat će danas, 9.septembra, na sjednici u Banjoj Luci, informaciju o stanju u instituciji Ombudsmena Bosne i Hercegovine, kao i godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH za 2008. godinu.

Na dnevnom redu su i izvještaj o stanju i upravljanju robnim rezervama tog bh.entiteta u 2008. godini, te informacije o relizaciji projekata koji se finansiraju iz sredstava ekonomsko-socijalne komponente Razvojnog programa RS-a za period juli 2008. – juni 2009. godine i o usklađivanju propisa RS-a sa propisima Evropske unije.

Pred poslanicima će se naći i informacija o izvršenoj analizi primjene postojećeg Zakona o poljoprivrednom zemljištu i analizi realizacije sredstava koja se zakonom izdvajaju u Budžet u vidu naknade za pretvaranje poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe, te informacija o implementaciji Zakona o veterinarstvu u RS-u.

Na današnjoj prvoj sjednici parlamenta RS-a, prvoj nakon ljetne pauze, razmatrat će se i prijedlozi odluke o utvrđivanju Spomen-kompleksa Kozara na Mrakovici i Spomen-kompleksa Tjentište kulturnim dobrima od izuzetnog značaja, te Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na pravilnik o plaćama Ombudsmena za djecu.